Verwarmingselementen

Home » Onze diensten » Verwarming » Verwarmingselementen

Verwarmingselementen, radiotoren en convectoren – Regio Waasland

Algemene informatie

Het uitzicht en comfort van uw verwarmingssysteem worden vooral bepaald door de keuzen van verwarmingselementen. De goedkoopste en meest gebruikte oplossing zijn radiatoren en convectoren. Meer dan de helft van de Vlamingen gebruikt radiatoren om zijn woonst te verwarmen. Radiatoren bestaan in enorm veel uitvoeringen, van gietijzeren radiatoren in retrostijl tot strakke designradiatoren of een gewone standaardradiator. Staal, gietijzer of aluminium, de sky is the limit.

Na radiatoren zijn convectoren de meest gekozen verwarmingselementen.. Convectoren warmen veel sneller op en koelen sneller af wat ze beter regelbaar maakt. Een groot voordeel is ook dat je ze volledig kan gaan inwerken in een kast, onder een kast of in de grond waardoor je enkel een rooster ziet en ze weinig kostbare plaats innemen.

De nieuwste generatie convectoren zijn beter gekend als low-H2O convectoren en kunnen enorm snel inspelen op de vraag naar verwarming of koeling. Inderdaad koeling door de convector uit te rusten met een ventilatiesysteem gekoppeld aan bijvoorbeeld een warmtepomp. De convectoren hebben ook esthetisch een grote metamorfose ondergaan: van een discrete vloerconvector met tot een echte eyecatcher aangepast in vorm, kleur en materiaal, dit alles in functie van uw interieur. Ook worden convectoren steeds kleiner en toch krachtiger wat hen in eindeloos veel toepassingen interessant maakt.

Contacteer ons voor vrijblijvende offerte of informatie

Laat van je horen! Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons

Bespaar. Renoveer. Profiteer.

Behaal fiscaal voordeel
Profiteer van de vele fiscale voordelen bij een installatie of renovatie. STEP helpt je in de zoektocht naar een verlaging van energieverbruik alsook het optimaal genieten van diverse fiscale voordelen.
Voorkom energieverlies
Voorkom energieverlies door te werken met spaarzame, milieuvriendelijke en kwalitatieve oplossingen. Optimalisatie van jouw energieverbruik resulteerd in een verlaagde energiefactuur.
Alternatieve energie
Alternatieve energie laat je genieten van nog meer rendement. Duurzame energie is steeds aanwezig, milieubewust besparen op jouw energiekost.