Pelletketels

Home » Onze diensten » Verwarming » Pelletketels

Pelletketels : plaatsing en onderhoud – Regio Waasland

Algemene informatie

Pellet ketels beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficiënt en zuinig verwarmen. Ze zijn een goede oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze vallen op door hun laag energieverbruik en kunnen bijna alles automatisch; van belading met pellets tot reiniging. Ze gaan ook modulerend branden in functie van het benodigde vermogen. Ze zijn 100% beschermd tegen vlamterugkeer.

Centrale verwarming met behulp van pellets komt steeds meer voor, in Duitsland en Oostenrijk wordt het al jaren toegepast. Deze vorm van biobrandstof is een energiebron die onbeperkt voorradig is omdat he gebruik ervan deel uitmaakt van de natuurlijk kringloop. Het is milieuvriendelijk, goedkoop en van verantwoorde oorsprong (nl afvalhout en restproducten van de bosbouw). Gemiddeld genomen geeft het gebruik van pellet verwarming op jaarbasis de laagste kosten en staat voorop wat betreft milieuvriendelijkheid.

Bij een correcte verbranding komt een hoeveelheid koolstofdioxide vrij die gelijk staat een de benodigde hoeveelheid voor het ontstaan van nieuwe bomen. Het milieu is erg gebaat bij het verwarmen met pellets aangezien dit het broeikaseffect en de vorming van zure regen vermindert.

Contacteer ons voor vrijblijvende offerte of informatie

Laat van je horen! Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons

Bespaar. Renoveer. Profiteer.

Behaal fiscaal voordeel
Profiteer van de vele fiscale voordelen bij een installatie of renovatie. STEP helpt je in de zoektocht naar een verlaging van energieverbruik alsook het optimaal genieten van diverse fiscale voordelen.
Voorkom energieverlies
Voorkom energieverlies door te werken met spaarzame, milieuvriendelijke en kwalitatieve oplossingen. Optimalisatie van jouw energieverbruik resulteerd in een verlaagde energiefactuur.
Alternatieve energie
Alternatieve energie laat je genieten van nog meer rendement. Duurzame energie is steeds aanwezig, milieubewust besparen op jouw energiekost.